Hur ser en vanlig dag ut?
klockan 7 öppnar dagisen
7-9 tar vi emot hundarna
9-11 är vi på förmiddagspromenad
11.30 äter hundarna lunch
klockan 12 äter personalen lunch
13-14 är vi på eftermiddagspromenad
från klockan 14 kan hundarna hämtas (andra tider efter överenskommelse)
klockan 18 stänger dagisen för dagen
Hur långa promenader går ni med hundarna?
Vi går en långpromenad på 2 timmar på fm och vi går en kortare promenad på ca 30 min på em.
Ibland går vi hela Djurgården runt eller åker till Lidingö eller till Stora Skuggan och då blir vi borta längre. Din hund bör vara i god kondition för att kunna hänga med och det är bra om din hund tränats upp att gå längre promenader succesivt om den inte är van med det sedan tidigare.
Vi släpper de hundar som kan vara lösa på Gärdet och delar av djurgården och i skogen några dagar i veckan,i annat fall besöker vi hundrastgårdarna i princip varje dag så att alla hundarna får röra sig fritt. Vårat mål är att promenaderna skall vara så kvalitativa, roliga och berikande för hundarna som möjligt.
Vi hittar också på andra roliga saker såsom utflykter till naturreservat. vi går och fikar och på sommaren går vi gärna och badar med hundarna.
Aktiverar ni hundarna?
Ja under promenaderna hittar vi alltid på något skoj och bus. Vi gömmer godis i träd, vi låter hundarna balansera på stock och sten, vi gömmer oss och låter hundarna söka efter oss, vi tränar inkallning och stanna kvar, vi gör kontaktövningar, tränar följsamhet, övar omvänt lockande, lägger på stadga övningar, vi tränar också passivitet som är en del av att få en balanserad hundgrupp.
Hundarna får såklart också leka med varandra.
Är det skälligt och stökigt på dagisen?
Nej, vi har det lugnt och skönt på dagisen. Vi eftersträvar alltid lugn och harmoni i våra hundgrupper och efter att hundarna fått fysisk och mental stimulans så är de nöjda och vilar gott. Som en del att behålla det lugnet så kommer inte hundägarna in på dagisen vid lämning och hämtning. De ringer istället då de är utanför och vi kommer upp och hämtar och lämnar hunden. Hundens glädjeyttring sker då utanför dagisen då matte eller husse hämtar och de andra hundarna kan snusa vidare tills det är deras tur att gå hem.
Måste min hanhund vara kastrerad för att börja hos er?
Nej, okastrerade hanar är välkomna hos oss och vi anser inte att man skall behöva kastrera sin hund för att få en dagisplats. I de flesta fall så går det bra. Samtidigt så är det viktigt att förstå att det är vi människor som valt att sätta ihop hundar i grupper där vi blandar hanar och tikar (som kommer tillbaka efter löp) då har vi också öppnat upp för att hundarna eventuellt kan vilja stöta bort konkurenter för att vilja para sig. Om vi märker att en hund inte mår bra hos oss och blir stressad då någon tik skall löpa så tar vi upp frågan med hundägaren. Kemisk kastrering har blivit populärt att ge sin hund då de går på hunddagis. Vi accepterar kemkastrering men anser att det är en onaturlig behandling och att den endast bör användas en gång för att få en fingervisning på hur hunden kommer att må som kastrerad. Därefter är det bättre att välja en riktig kastrering eller att söka efter ett annat alternativ om hunden inte mår bra på dagis.
Tar ni emot löptikar?
Nej, tyvärr kan vi inte göra det. Vi har inte det extra utrymmet det kräver i våra lokaler.
Kan alla hundar gå på dagisen?
Inte alla hundar, men de flesta.
Det underlättar för både hunden och oss om din hund är van att vara med andra hundar och att den har ensamhetstränats.
Viss vardagslydnad kan också underlätta som tex att din hund kan komma på inkallning, kan gå bra i koppel, klara av hundmöten, vara miljötränad och ha ett bra samspel med andra hundar och människor. Hundar med hög energi och som har svårt att varva ner kan behöva träna passivitet och lära sig att slappna av med andra hundar innan de kan börja på dagis.
Hur lång tid tar det att få en dagisplats?
Det är svårt att svara på iom att dagiset är fullbelagt så måste en hund sluta för att vi skall kunna ta in en ny. Vi tar in hundar i mån av plats och även om vi självklart tar hänsyn till kösystemet så hoppas vi att ni som sökande förstår att vi får många intresseanmälningar så om ni står i kö behöver ni själva checka in då och då och att berätta om erat intresse kvarstår. När en hund slutar så tittar vi igenom intresseanmälningarna och bjuder in några sökande till den platsen. Vi väljer sedan den hund som vi tror passar bäst in i den befintliga gruppen.
Hur går en inskolning till?
Inskolningen är en vecka och påbörjas en måndag.
De 2 första dagarna hänger eran hund med på långpromenaden och stannar sedan en kort stund på dagis innan du hämtar. Dag 3,4,5 ökar vi på tiden succesivt förutsatt att allt går som de skall. Vi låter våra inskolningar ta tid och fokuserar på att ge hunden lugn och ro och sakta introducera den nya hunden i den tilltänkta gruppen.
Hur vet jag att min hund trivs på dagis?
Vi eftersträvar alltid en öppen och ärlig kommunikation med våra hundägare och berättar hur det går för din hund på dagis. I de allra flesta fall så springer hunden in på dagis med viftande svans och det är såklart ett tydligt tecken att din hund trivs =) Du får även gärna följa oss på instagram och där ser du vad din hund gör på dagarna.
Erbjuder ni hundvård?
Ja, vi erbjuder trim, bad, kloklipp, öronrensning mm
Erbjuder ni kvällspassning eller övernattningar?
Nej, dagisen stänger klockan 18.00 men personalen brukar kunna erbjuda bed and breakfast till dagishundarna =)